Over Cadenhead

Wat kan je verwachten op deze site? Cadenhead.nl geeft je onafhankelijke informatie over whisky, in het bijzonder de Schotse whisky. Onovertroffen in smaak en kwaliteit vinden wij. Op cadenhead.nl vind je informatie over de geschiedenis van whisky en kun je lezen hoe deze eeuwenoude drank gemaakt wordt. We wijden je in in de geheimen van het bottelen. Hoe worden graankorrels uiteindelijk whisky?

cadenhead2_400Zoals gezegd focussen wij op de Schotse whisky. De vaak nog ambachtelijk gestookte whisky met een uitgesproken smaak. Neem de Schotse malt whisky’s bijvoorbeeld. Zeker de Schotse malts van de westkust hebben vaak een wat ziltige, jodiumachtige smaak. Malt whisky’s worden als de meer exclusieve whisky’s gezien, ze komen van één distilleerderij. Maar ook een ‘gewone’ blend uit Schotland is zeker de moeite waard.

Deze site geeft je een beknopt overzicht van distilleerderijen in Schotland. Handig als je een uitstapje plant naar één van de stokerijen die Schotland rijk is. Van moderne stokerijen die vooral op massaproductie zijn gericht tot de oude ambachtelijke fabriekjes die de meest verfijnde maltwhisky’s produceren. Bijzonder om te zien is met hoeveel aandacht en passie de whisky’s gemaakt worden. Cadenhead ‘s is bijvoorbeeld zo’n distilleerderij. Opgericht door William Cadenhead in 1842 is het de oudste stokerij van Schotland. Hier is het allemaal begonnen en tot op de dag van vandaag wordt er nog whisky gestookt volgens de oude traditie. Het is trouwens goed te vermelden dat cadenhead.nl niet de officiële site van Cadenhead is.

Omdat whisky sterk een alcoholische drank is, willen we je ook een paar wenken meegeven wat betreft verantwoord drankgebruik. Deze vind je op de pagina ‘Proost, op je gezondheid!’ En natuurlijk vind je op cadenhead.nl ook de leukste nieuwtjes over Schotse whisky. Zo blijf jij helemaal bij!