Maak van je hobby je beroep

 

x2_f0b1e1Naast de bekende wijnsommeliers zijn nu ook de whiskysommeliers in opkomst. Als je door de whiskybomen het bos niet meer ziet, is er de sommelier er om je te helpen. Het is net als bij de traditionele wijnsommelier. Hij, of zij, weet alles af van de verschillende soorten whisky’s en kan je helpen een keuze te maken. Maar ook welke whisky beter eerst geproefd kan worden en welke volgorde van proeven optimaal is.

Neem bijvoorbeeld Angelo Gobbi, whiskysommelier in het Athenaeum hotel in Londen. Het hotel heeft een ‘whiskykaart’ met meer dan 270 soorten whisky’s.

Soma Dennis is de enige whiskysommelier van Afrika en is te vinden in Kaapstad. Dus als je eens in de buurt bent, breng dan vooral een bezoekje de Bascule Bar van het Cape Grace Hotel, waar hij te vinden is. Ook zin gekregen in zo’n droombaan? Om whiskysommelier te worden, kun je de opleiding gastronoom-sommelier volgen. De nadruk ligt hier weliswaar op wijn, maar er is ook ruimte in het programma voor port, whisky en andere dranken. Maar natuurlijk is praktijkervaring ook heel belangrijk!

 

Tags: